Gemeente Maastricht
Gemeente

Elektrisch koelen met ondergrondse oplaadpunten op het Vrijthof en de Grote Markt

Gemeente Maastricht

“Het historische straatbeeld wordt behouden.”

Elektrisch koelen in Maastricht op het Vrijthof en de Grote Markt

Ook de gemeente Maastricht is op weg naar zero emissie stadslogistiek in Maastricht!

Het vraagstuk wat geschikte logistieke oplossingen zijn om de stadskernen in 2025 emissievrij te beleveren, leeft ook bij de stad Maastricht. Naast het doel de emissie van CO2, NOx en fijnstof als gevolg van stadslogistiek te reduceren tot nul is de verbetering van de verkeersveiligheid en bereikbaarheid en de vermindering van geluidsoverlast ook van belang. De Europese wetgeving stelt zelfs dat in 2050 alleen emissievrije voertuigen de stad in mogen.

Deze nieuwe aanpak voor stedelijke logistiek vraagt ook om mee te denken over de invulling van logistieke oplossingen. Daaronder hoort ook 'laadpaal voor vers', een laadvoorziening voor de koeling van vrachtwagens tijdens het bevoorraden van cafés en restaurants in de binnenstad.

Vooral dit is de insteek voor de plaatsing van vier StreetPlug laadvoorzieningen op het Vrijthof en zes op de Grote Markt in Maastricht. Zo kunnen vrachtwagens de motor uitzetten, maar de koeling draait door - geen geluidsoverlast en luchtvervuiling! De kerstmarkt of andere evenementen kunnen er gewoon plaatsvinden, de laadvoorzieningen zijn ook hiervoor geen obstakels in deze mooie historische binnenstad, het straatbeeld wordt niet aangetast. Ook is het de bedoeling dat in de toekomst taxi bedrijven hier mogen laden.

Vind dealers bij u in de buurt

Schrijf u in en volg onze projecten voor laadpaal alternatieven en opladen van elektrische auto's.

Schrijf u in en volg onze projecten voor laadpaal alternatieven en opladen van elektrische auto's.

Naam is verplicht
Vul hier uw achternaam in
Geldig e-mail adres is verplicht
Website door LMG